Avand in vedere:
- faptul ca am depus o contestatie la Asociatie, in urma cu cca 2 luni, ramasa fara raspuns
- intentiile declarate (ne-aprobate in AG statutar) de a se construi in interiorul cordonului sanitar al “gospodariei de apa”
- investitiile insistente in ornamente, beculete, cu montari si demontari aferente–absolut necesare?? In detrimentul igienei (apa potabila, curatenie, etc)
- igiena este fundamentul, baza unei comunitatii civilizate.
am solicitat forului competent informatii suplimentare legate de situatia apei-
raspunsul oficial se afla in continuare:
Către, Dl. Realini Ionescu
Str. Nades nr. 44D, sect. 1, Bucureşti
Spre ştiinţă: S.G.A. Ilfov-Bucureşti
Ca urmare a adresei dumneavoastră trimisă prin fax şi înregistrată la Administraţia Naţională “Apele Române” sub nr. 12564/4.12.2009, prin care solicitaţi informaţii legate de calitatea apei folosită pentru alimentarea cu apă a zonei rezidenţiale (cca. 500 locuitori) dintr-un puţ propriu vă comunicăm următoarele:
- în conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996 cu modificările si completările ulterioare înainte de execuţia unui foraj pentru alimentarea cu apă brută era necesar să solicitaţi şi să obţineţi în baza unei documentaţii tehnice Avizul de gospodărire a apelor, aviz ce se emite de către autoritatea bazinală competentă, conform Procedurii şi competenţelor de emitere aprobată prin Ordinul nr. 662/2006 al ministrului mediului şi gospodăririi apelor publicat în Monitorul Oficial al României nr. 661/01.08.2006, pentru cazul în speţă Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov-Bucureşti, cu sediul în Bucureşti, Splaiul Independenţei nr. 294, sect. 6, tel. 021 318 2229 sau 021 318 1119, fax 021 318 2220;
- documentaţia tehnică de fundamentare ce stă la baza emiterii actului de reglementare trebuie elaborată de o unitate certificată Ministerul Mediului, şi trebuie să respecte Normativul de conţinut aprobat prin Ordinul nr. 661/2006 al ministrului mediului şi gospodăririi apelor publicat in Monitorul Oficial al României nr. 658/31.07.2006. Pentru alimentările cu apă este necesar să se prezinte ca anexă şi Studiul hidrogelogic expertizat de I.N.H.G.A. Bucureşti, care furnizează date cu privire la capacitatea sursei şi calitatea apei.
- de asemenea, conform aceleiaşi legi, după realizarea investiţiei şi punerea în funcţiune a forajului era necesară obţinerea unei Autorizaţii de gospodărire a apelor, care să specifice condiţiile de utilizare a apei, inclusiv mărimea zonelor de protecţie sanitară necesare.
- calitatea apei potabile pe care asociaţia Dvs. o livrează consumatorilor este reglementată de către organele descentralizate ale Ministerului Sanătăţii Publice pe baza analizelor de laborator specifice.
Astfel, faţă de cele prezentate, asociaţia Dvs care exploatează forajului de alimentare cu apă a încălcat prevederile Legii apelor nr. 107/1996 (cu modificările şi completările ulterioare) şi este pe deplin răspunzătoare de utilizarea acestei surse de apă.
Pentru alte neclaritaţi, vă asigurăm de colaborarea noastră în continuare.
Cu stimă,
DIRECTOR GENERAL,
Neculai OLARU
DIRECTOR D.M.R.A.
Dr. ing. Victor POPESCU
ŞEF SERVICIU,
Dr. ing. Dragoş CAZAN
D.M.R.A./G.R.A.A.A. / 08.12.2009
Redactat: ing. Luminiţa Mlenajek
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu